Πληροφορίες για το νέο Κορονοϊό (SARS-CoV-2019)

Η Food Maker παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το νέο Κορονοϊό (SARSCoV-2019) – Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση του ϊού μέσα από τα τρόφιμα – Εφαρμογή προστατευτικών μέτρων στην Food Maker.

COVID-19 είναι η νέα νόσος του αναπνευστικού συστήματος και οφείλεται στη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό SARS-Cov-2019. Οι πρώτες αναφορές και τα πρώτα κρούσματα για τον νέο Κορονοϊό (SARS-CoV-2019) ήρθαν από την πόλη Wuhan στην επαρχία Hubei της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019. Τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) χαρακτήρισε την εξάπλωση του κορονοϊού ως πανδημία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τρόφιμα είναι πιθανή πηγή για την μετάδοση του νέου ϊού δεδομένου ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Η εταιρεία Food Maker, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. καθως επισης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), έχει θέσει σε εφαρμογή οδηγίες και μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων της και για να κρατήσει την παραγωγική της δυναμικότητα στο μέγιστο.

Η εταιρεία Food Maker, με απώτερο σκοπό την προστασία των ανθρώπων της, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινότητας, θέτει σε εφαρμογή επιπλέον μέτρα πέρα από τα συνήθη πρωτόκολλά της. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Εργασία στο σπίτι για όλους τους εργαζόμενους που η δουλεία τους μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως.
  • Κλείσιμο του εργοστασίου σε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες εκτός απολύτου ανάγκης.
  • Θερμομέτρηση για όλους κατά την άφιξη στο χώρο εργασίας.
  • Αναστολή όλων των διεθνών και εσωτερικών επαγγελματικών ταξιδιών εκτός εκτάκτου ανάγκης.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής απόστασης και εφαρμογή βελτιωμένων μέσων υγιεινής και καθαρισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων

2020-06-15T09:22:58+00:00 18.03.2020|Νέα|